16 de maig 2009

17 de maig: Concentració contra la transfòbia


Diumenge 17 de maig a les 18h30 a la glorieta del Parc de la Ciutadella de BCN:
Concentració contra la transfòbia


MANIFEST 17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTB-FOBIA

Avui 17 de maig es celebren 19 anys des de que la Organització Mundial de la Salut va eliminar la homosexualitat de la seva llista de malalties psiquiàtriques, raó per la qual es celebra el dia internacional contra la homofòbia. No es pot dir el mateix de la transsexualitat, la qual continua a la Classificació Internacional de Malalties, fet que no ajuda precisament en la lluita contra la transfòbia social, reforçant la condició patològica de les persones trans.

El dret a la vida i integritat física de les persones trans i intersex continua sent, avui dia, el gran absent a a la pràctica, especialment quan es tracta de dones treballadores sexuals.

En el que portem d’any, es succeeixen assassinats de persones trans en molts indrets: Turquia, República Domincana, Hondures... És com goteix intermitent, la crònica del que ha de passar.

La violència està implícita en l’estructura de la majoria de les societats actuals, estretament relacionada amb el masclisme, amb els valors establerts i mantinguts des dels espais de poder.

Tampoc l’Estat espanyol és una excepció, tal i com ho demostren els últims casos, com la brutal agressió a Paloma, treballadora sexual, al Polígon de Guadalhorce (Màlaga). Mentre conduïa el seu cotxe va ser apedregada i com a conseqüència va tenir un accident que li va produir un greu coma en el que porta ja diversos mesos.

Un altre cas és el trist assassinat de Cristina, dona transsexual marroquina treballadora sexual, comès a València el passat 22 de març. Va ser apallissada i posteriorment cremada. Han passat casi dos mesos i segueix sense aclarir-se aquest cruel succés. Si la Cristina no hagués sigut treballadora sexual, dona immigrant i transsexual, hauria passat el mateix? Ens agradaria saber-ho i exigim una ràpida clarificació.

A més d’aquests assassinats, són innumerables les agressions, vexacions i humiliacions quotidianes que les persones trans patim, tan el món laboral com a nivell sanitari i social.

No ens quedarem amb els braços creuats! Les organitzacions firmants seguirem treballant perquè la transfobia social passi a la història, així com la transfobia institucional, per això rebutgem per transfobs aquells elements de la “Llei d’Identitat de Gènere” que consideren la transsexualitat com una patologia i aquelles que ens obliguen a hormonar-nos durant el període de temps que comporta, per la majoria de nosaltres, a l’esterilitat i per tant a la pèrdua dels nostres drets reproductius.

De la mateix manera, els pocs drets que ofereix aquesta llei continuen estant vetats per menors o migrants, reforçant el seu caràcter excloent.

No volem oblidar les agressions que també seguim patint queers, lesbianes, gais i bisexuals. Unes són directament agressions físiques, altres s’emmarquen en la violència difusa que l’heterosexisme patriarcal exerceix des del si de la societat.

Aquest 17 de maig, seguim en el camí d’eliminar la LGTB-fòbia, sense espai per l’autocomplaença, sense tolerar els intents des del govern de mercadejar amb els nostres drets.

Organitzacions Firmants:

Xarxa d’Acció Trans-Intersex de Barcelona

Guerrilla Travolaka (Barcelona)

Col.lectiu Gai de Barcelona

EHGAM (Euskal Herriko Gay-Les Askapen Mugimendua)

7menos20 (Gasteiz)

Medeak (Donosti)

Queer Ekintza (Bizkaia)

Mass-Medeak (Bizkaia)

LadyFesta (Bilbo)

Acera del Frente (Madrid)

L.I.L.A.S (Madrid)

Gurlz Brunch de la Escalera Karakola (Madrid)

Maribolheras Precarias (A Corunha)

Stonewall- Aragón (Zaragoza)

D-Generadas (Aragón)

Las del 8 (Aragón)

TNT-Transtornados (Aragón)

Towanda (Aragón)

www.orgullolgtb.com (Logroño)

Contactes:

Chuse Aliaga (Zaragoza): 638. 056. 188

Noel González (Barcelona): 658. 423. 030

David Molina (Madrid): 659.89.38.61